Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ένα κουτάκι γεμάτο βιταμίνες…

Κρατώντας ένα μικρό πολύχρωμο χαρτονένιο κουτί βγήκαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου από τις τάξεις τους, στο σχόλασμα, οι μαθητές του σχολείου μας. Το περιεχόμενο ήταν φρούτα και  μικρές συσκευασίες κομπόστας, που διανεμήθηκαν στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία», το οποίο έχει ως βασικό στόχο του να αποκτήσουν τα παιδιά μια πιο θετική στάση απέναντι στην υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, μέσω του Σχεδίου επιχειρείται η ανάπτυξη της συζήτησης για την αξία της υγιεινής διατροφής και την ανάγκη αναχαίτισης του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας.


Το Σχέδιο, που ξεκίνησε το μήνα Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη του σχολικού έτους, περιλαμβάνει και ορισμένα συνοδευτικά μέτρα-δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο σχολείο. Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να διευρυνθούν οι γνώσεις των παιδιών για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει διαγωνισμός αφίσας για τις τρεις πρώτες τάξεις και διαγωνισμός σύντομου γραπτού κειμένου για την Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξη. 

Παράλληλα, υπάρχει προαιρετικό «πεδίο» δράσης και μέσα από πρωτοβουλίες για την οργάνωση εκδηλώσεων-ομιλιών με θέμα την υγιεινή διατροφή αλλά και επισκέψεων σε χώρους που θα μπορούσαν να κεντρίσουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών στο θέμα της υγιεινής διατροφής. 

Όλα ξεκίνησαν με τη διανομή του μικρού, χαρτονένιου….βιταμινούχου κουτιού, όμως, εκτός από το να καταναλώσετε το περιεχόμενό του, ρίξτε μια ματιά και στις πλαϊνές πλευρές του, έχει χρήσιμες πληροφορίες για  τη διατροφική αξία των φρούτων… 

Τέτοια κουτάκια θα πάρουν τα παιδιά άλλες δύο φορές μέχρι τον Ιούνιο.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού Έβρου.

Πηγή: http://1dimotikosxoleioorestiadas-kirillio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου