Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οι Εξετάσεις της A' Λυκείου με Τράπεζα Θεμάτων...

Ο υπουργός Παιδείας διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν η εφαρμογή του νέου νόμου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις εξετάσεις της Α' Λυκείου να αναβάλλεται για έναν χρόνο. Η «τράπεζα θεμάτων» θα εφαρμοσθεί από εφέτος ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε: «Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης, εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.


Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων». Σύμφωνα με το νέο νόμο, το 50% των ερωτήσεων των προαγωγικών εξετάσεων της ΑΆ Λυκείου θα προέρχονται από Τράπεζα Θεμάτων και ο βαθμός της ΑΆ Λυκείου θα συνυπολογίζεται με ένα μικρό ποσοστό στα μόρια των υποψηφίων των πανελλαδικών του 2016 (αφού «διορθωθεί» σύμφωνα με τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές). Οι ερωτήσεις θα επιλέγονται ηλεκτρονικά, καλύπτοντας όλη την εξεταστέα ύλη. Στόχος είναι το σύνολο των ερωτήσεων να είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας.

Σημειώνεται ότι δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (ΕΟΕ), με προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι 20/1/2014. Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Ε. θα έχει τετραετή θητεία και αναμένεται να τοποθετηθεί έως το τέλος του μήνα. Ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων, θα αποτελέσει τον επιτελικό επιστημονικό φορέα αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν στις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό και στο Επαγγελματικό Λύκειο, στις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στη δημιουργία και λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων των Εξετάσεων του Νέου Λυκείου και του Νέου ΕΠΑ.Λ., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου