Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αίτημα προς φορεις, ίδρυσης εξεταστικού κέντρου για απόκτηση Κ.Π.Γ....





Η Σχολική Επιτροπή Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ορεστιάδας, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας και η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου, αιτούνται την ίδρυση εξεταστικού κέντρου για την απόκτηση κρατικού πτυχίου γλωσσομάθειας στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Η ανάγκη ίδρυσης του κέντρου καθίσταται επιτακτική λόγω του μεγάλου αριθμού υποψηφίων μαθητών (περί τους 200 ετησίως), καθώς και της ιδιαίτερης γεωγραφικής μορφολογίας του νομού μας, που αναγκάζει γονείς και μαθητές να υφίστανται την ταλαιπωρία της μετακίνησης με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην οικονομική και χρονική επιβάρυνσή τους. Σας γνωστοποιούμε ότι η απόσταση του βόρειου τμήματος από την πρωτεύουσα του νομού μετ’ επιστροφής είναι 250χλμ. Επίσης σας πληροφορούμε, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ότι μετά την Αλεξανδρούπολη, στα 30χλμ, βρίσκεται ο νομός Ροδόπης δυτικά και η Ραιδεστός της Τουρκίας ανατολικά! Επομένως η πρωτεύουσα του νομού δε βρίσκεται στη μέση αλλά στο νότιο άκρο αυτού.


Σημειώνουμε πως υπάρχουν ήδη υποδομές και εγκαταστάσεις για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας, όπου και είχε λειτουργήσει πριν δύο χρόνια.

Προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος. Είναι η ελάχιστη διευκόλυνση που μπορείτε να παρέχετε άμεσα στους κατοίκους της περιοχής μας, αφού ήδη την έχετε υποβαθμίσει απομακρύνοντας υπηρεσίες σημαντικές για την ομαλή λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων μας και όχι μόνο.

Για εμάς το ελάχιστο ενδιαφέρον σας τονώνει την εθνική μας υπερηφάνεια. Μας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη μας να ανθίζει ένα άλλο αστικό κέντρο με πρότυπα πανεπιστήμια, κολυμβητήριο και πολιτιστικές δομές, την ίδια ώρα που πολιτισμός και παιδεία στο βόρειο Έβρο φθίνουν στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Αναμένουμε σύντομα τις ενέργειές σας.




(Η επιστολή-αίτημα προσυπογράφτηκε και έχει αποστέλλει στην Περιφερειακή Δ/νση Π/Βάθμιας & Β/Βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών εκπαιδευτικών θεμάτων, Δ/νση πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών, τμήμα Α’ διοικητικής στήριξης.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου